vineri, 2 decembrie 2011

Salata italiana de paste - de post


        Pastele sunt apreciate de foarte multe persoane mai ales ca pot fi adaptate la gustul fiecaruie si indiferent daca se gatesc cu peste, branza sau legume se gatesc extrem de usor.
        Pentru astazi am ales aceasta salata italiana de paste, care este delicioasa chiar daca este de post.
        Ingrediente:
  • 500 g penne (merge si alt sortiment de paste)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu (gogosar)
  • ulei pentru prajit dovlecelul si arleiul
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • o lingura otet balsamic
  • sare
  • marar pentru ornat
        Mod de preparare:
       Se curata dovlecelul si se taie felii cam de 5 mm, se sareaza si se lasa sa stea timp de o jumatate de ora pe un prosop absorbat de bucatarie.
           Ardeiul se curata de samburi, se spala, se taie cubulete si se prajesc in putin ulei pana devin crocanti.
           Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se strecoara, se dau rapid printr-un jet de apa rece, se pun pe un platou si se acopera pana sunt gata si celelalte ingrediente. Ardeiul s-a facut in acelasi  timp cu pastele asa ca l-am adaugat peste penne.
        Dovleceii se prajesc in ulei fierbinte apoi se scot pe o farfurie acoperita cu un prosop absorbant de bucatarie.
      Usturoiul se preseaza, se adauga uleiul de masline.
      
      Peste paste se pun gogosarii, usturoiul, dovlecelul si otetul balsamic.
       Se amesteca totul bine si se potrivesc de sare.
       Se poate servi si cu legume proaspete, este un deliciu.... dovleceii si usturoiul dau un gust minunat.
       Pofta buna!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena